در این مقاله به این موضوع می پردازیم که چند کیلو اضافه وزن دارم ؟ همچنین به محاسبه bmi میپردازیم. با ما تا انتهای مقاله همراه بمانید.
مقدمه
چه مقدار از وزن من اضافه است؟ چگونه می توانم آن را تعیین یا اندازه گیری کنم؟ خطرات اضافه وزن چه چیزهایی است؟ چگونه باید وزن خود را کاهش بدهم؟
برای پاسخ به این سوالات و همچنین پرسش های مهم دیگر پیشنهاد می کنیم مطالعه مقاله “چند کیلو اضافه وزن دارم” را از دست ندهید. در این راستا می توانید از تجربیات دکتر سلیمی بهره مند شوید. دکتر سلیمی، معتبرترین متخصص در زمینه لاغری و گوارش محسوب می شود. ما را همراهی نمایید.
فهرست مطالب
- از کجا بفهمم چند کیلو اضافه وزن دارم؟
- محاسبه BMI برای چه افرادی مناسب است؟
- فرمول محاسبه BMI چیست؟
- تفسیر نتایج محاسبه BMI
- مشکلاتی که اضافه وزن به دنبال دارد.
- راه های رهایی از اضافه وزن
- انواع جراحی چاقی
- سخن آخر
از کجا بفهمم چند کیلو اضافه وزن دارم؟
یکی از دغدغه های کسانی که اضافه وزن دارند، این است که بفهمند دقیقا چند کیلو از وزن آن ها اضافه است. در فرایند کاهش وزن، این نکته مهم است که بدانید وظیفه شما، دقیقا از دست دادن چه میزان از وزنتان است.
یکی از راه هایی که می توان با استفاده از آن به اندازه و مقدار اضافه وزن بدن خود یا افراد دیگر پی برد، شاخص توده بدنی یا bmi است.
این یک فرمول است که در نهایت و پس از محاسبه، عددی را به شما می دهد که می تواند معیار خوبی برای میزان وزن اضافه افراد باشد. ما در بخش های بعدی مقاله “چند کیلو اضافه وزن دارم” این مورد را به صورت کامل و مفصل بررسی کرده ایم.
پیشنهاد میکنیم از پست جدیدترین جراحی چاقی دیدن کنید.
محاسبه BMI برای چه افرادی مناسب است؟
فرمول BMI برای کسانی مناسب است که نسبتا سالم هستند و می خواهند BMI خود را محاسبه کنند تا وزن مناسب برای خود را بدانند. شاخص توده بدنی بر اساس تغییرات طبیعی که در بدن انسان شکل می گیرد، میزان وزن سالم و مناسب را بر مبنای قد افراد نمایان می سازد.
با این حال، علاوه بر این فرمول، متخصصان می توانند به معیارهای دیگری هنگام تعیین وزن مناسب توجه کنند. برای مثال، عضله خیلی متراکم تر از چربی است.
بنابراین یک فرد بسیار عضلانی مانند یک بوکسور سنگین وزن، وزنه بردار یا ورزشکار، ممکن است وزن مناسبی داشته باشد حتی اگر BMI آن ها در محدوده چاق قرار گیرد. مسئله دیگری که روی این معیار اثر می گذارد، نژاد است.
فرمول محاسبه BMI چیست؟
ما در قسمت های قبلی مقاله “چند کیلو اضافه وزن دارم” درباره شاخص توده بدنی یا BMI توضیحات لازم را ارائه دادیم. حال باید بدانید که چه فرمولی در این روش به کار گرفته می شود.
برای اندازه گیری شاخص توده بدنی، از فرمول زیر استفاده می شود.
BMI = وزن (کیلوگرم) / (قد) ۲(مترمربع)
تفسیر نتایج محاسبه BMI
BMI کمتر از 18.5
نشان می دهد که شما کم وزن هستید و ممکن است نیاز به افزایش وزن داشته باشید. توصیه می کنیم از پزشک یا متخصص تغذیه خود کمک بگیرید.
BMI بین 18.5 تا 24.9
نشاندهنده یک BMI نسبتاً طبیعی است و وزن مناسبی برای قد شما می باشد. حفظ وزن سالم می تواند از خطرات جدی سلامتی جلوگیری کند.
BMI بین 25 تا 29.9
نشان می دهد که شما کمی اضافه وزن داشته و نیاز به کاهش وزن دارید. برای کاهش وزن می توانید با پزشک خود مشورت کنید.
30 BMI یا بالاتر
اگر BMI شما بیش از 30 باشد، به شما هشدار داده می شود که اضافه وزن دارید. اگر وزن کم نکنید، قطعا سلامت شما در خطر است. قبل از شروع رژیم حتما با دکتر سلیمی یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید.
مشکلاتی که اضافه وزن به دنبال دارد
حال که با نحوه تعیین مقدار اضافه وزن آشنا شدید، باید بدانید که این اضافه وزن می تواند مشکلاتی را برای سلامتی ایجاد کند. در این بخش از مقاله “چند کیلو اضافه وزن دارم” نگاهی به برخی از مهم ترین مشکلات حاصل از اضافه وزن می اندازیم.
بیماری کبد چرب
هنگامی که چربی بیش از حد در کبد فرد انباشته می شود، بافت اسکار می تواند در کبد ایجاد شود که ممکن است جریان خون به کبد را متوقف کند.
پزشکان هنوز علت دقیق بیماری کبد چرب را نمی دانند، اما معتقدند اضافه وزن، به خصوص در میانسالی، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
دیابت نوع 2
چربی شکم، مقاومت به انسولین را افزایش می دهد. در این حالت سلول های بدن به انسولین تولید شده به درستی پاسخ نمی دهند.
در نتیجه سطح قند خون فرد بالاتر از حد طبیعی است و خطر ابتلا به دیابت و متعاقبا مشکلات قلبی و عصبی را افزایش می دهد. کاهش وزن برای جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 توصیه می شود.
فشار خون بالا
وقتی فردی چاق است، قلب مجبور است خون را با نیروی بیشتری پمپاژ کند تا به تمام سلول های بدن برسد. این نیرو به دیواره رگ های خونی فشار وارد می کند و می تواند به آن ها آسیب برساند.
پزشکان، افراد چاق را به ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش در روز و دریافت سدیم ۱۵۰۰ میلی گرم در روز و ترک سیگار محدود می کنند. اگر شاخص توده بدنی (BMI) فردی نزدیک به 25 باشد، فشار خون او در محدوده طبیعی است.
بیماری کلیوی
وظیفه اصلی کلیه ها تصفیه خون و کنترل فشار خون است، اما وقتی چربی در کلیه ها جمع می شود، به دیواره رگ ها فشار وارد می شود و یا رگ های خونی مسدود می شوند، کلیه ها نقش خود را از دست می دهند و خوب کار نمی کند.
در این صورت می توان نتیجه گرفت که چاقی تأثیر مستقیمی بر بروز بیماری های کلیوی دارد، زیرا سموم بدن به خوبی دفع نمی شوند و خطر ابتلا به بیماری های مختلف را افزایش می دهند.
سرطان
اضافه وزن، خطر ابتلا به سرطان های خاص مانند سرطان سینه، روده بزرگ، آندومتر و کلیه را افزایش می دهد. زیرا سلول های چربی نوعی هورمون تولید می کنند که نحوه رشد سلول ها را تغییر می دهد.
با این حال، عاداتی که منجر به اضافه وزن می شوند، مشابه عاداتی هستند که خطر سرطان را افزایش می دهند. بنابراین توصیه می شود برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، صرف نظر از وزن خود، رژیم غذایی سالم و ورزش را دنبال کنید.
آپنه خواب
افراد دارای اضافه وزن ممکن است نتوانند در خواب به درستی نفس بکشند. ممکن است در خواب با صدای بلند خر و پف کنند و یا چندین بار برای چند ثانیه نفس خود را متوقف کنند. شما نمی توانید خواب با کیفیتی را تجربه کنید و از مشکلات قلبی، روحی و خلقی رنج خواهید برد.
علاوه بر این، بی خوابی یا کم خوابی می تواند تأثیر منفی قابل توجهی بر فعالیت های روزانه فرد داشته باشد.
مشکلات تنفسی
اضافه وزن و چاقی باعث می شود ریه های فرد به خوبی کار نکند، بنابراین بدن اکسیژن کافی دریافت نمی کند. التهاب ناشی از چربی شکم می تواند ریه های شما را تحت تأثیر قرار دهد و فعالیت های ساده مانند بالا رفتن از پله ها را دشوار کند.
همچنین چاقی علائم آسم و بیماری انسداد مزمن ریه (COPD) را تشدید می کند.
آرتروز
چاقی خطر ابتلا به آرتریت را افزایش می دهد. به طور کلی، هر چه وزن فرد بیشتر باشد، خطر ابتلا به آرتروز بیشتر است. زیرا مفاصل بزرگ مانند زانو باید بار و فشار بیشتری را تحمل کنند. اضافه وزن حتی احتمال ابتلا به آرتریت در دست ها را افزایش می دهد.
ورزش عضلات اطراف مفاصل را تقویت می کند. در این حالت مفصل پایدارتر است اما ورزش باعث درد در مفصل نمی شود. بنابراین توصیه می شود برای انتخاب بهترین ورزش با توجه به شرایط بدنی خود، با دکتر سلیمی مشورت کنید.
کلسترول بالا
رژیم غذایی و ورزش نقش مهمی در کنترل کلسترول خون دارند. رژیم غذایی ناسالم باعث افزایش وزن می شود که به نوبه خود باعث افزایش کلسترول بد و تری گلیسیرید می شود.
غذاهای حاوی فیبر محلول مانند جو و سایر غلات کامل، لوبیا، سیب، انگور، توت فرنگی، بادنجان و بامیه می توانند به کاهش کلسترول خون کمک کنند.
راه های رهایی از اضافه وزن
در مطالب بالا راه های تشخیص اضافه وزن و مشکلاتی که می تواند برای سلامتی داشته باشد را بررسی کردیم. حال می خواهیم ببینیم چه راه هایی برای رهایی از این مشکل وجود دارد. با این بخش از مقاله “چند کیلو اضافه وزن دارم” همراه باشید تا این روش ها را با هم بررسی کنیم.
ورزش کردن
ورزش یکی از بهترین راه ها برای حفظ بدن سالم و وزن ایده آل است. کاهش وزن فقط با ورزش سخت است.
مثلا برای کاهش 1 کیلوگرم وزن، 20 ساعت پیاده روی لازم است، علاوه بر این ورزش به دلیل سوء تغذیه باعث افزایش اشتها و افزایش سرعت جذب غذا و در نتیجه چاقی می شود. اما به هر حال تاثیر زیاد آن و نقش مکمل آن در کنار راه های دیگر لاغری باعث می شود که هر پزشک و متخصصی افراد چاق را به آن توصیه کند.
رژیم غذایی
در کنار تاثیری که ورزش بر کاهش وزن می گذارد، باید اثر تغذیه را نیز جدی بگیریم. یک رژیم غذایی سالم می تواند تا حد زیادی به شما کمک کند که اضافه وزن خود را درمان کنید.
شما باید به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا وی یک برنامه غذایی مناسب با شرایط شما طراحی کند. با رعایت این دستورالعمل قادر خواهید بود تا قسمت زیادی از اضافه وزن خود را از دست بدهید.
جراحی چاقی
کسانی که از مشکل اضافه وزن رنج می برند، احتمالا بارها این اصطلاح را شنیده اند. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که چاقی مفرط دارید و نتوانسته اید با دو روش قبلی به کاهش وزن برسید، پیشنهاد می کنیم به جراحی چاقی توسط دکتر سلیمی فکر کنید.
در این جراحی ها، معمولا جراحان به دستکاری معده می پردازند و ظرفیت غذای دریافتی را کاهش می دهند. البته این به نوع عملی که انجام می دهید نیز بستگی دارد. انواع این جراحی ها متعدد هستند. برای مثال می توان به بای پس یا اسلیو معده اشاره نمود.
به هر حال این یک راه ایمن و سریع است که می تواند شما را به وزن دلخواه و سالمتان برساند. در این راه می توانید از دکتر سلیمی که یکی از متخصصان نامدار در این زمینه است، کمک بگیرید.
انواع جراحی چاقی
در این قسمت از مقاله چند کیلو اضافه وزن دارم می خواهیم به مهمترین انواع جراحی چاقی اشاره کنیم.
حلقه دور معده
در طول این عمل، جراح یک حلقه قابل تنظیم را در بالای شکم قرار می دهد. جراحان همچنین دستگاه کوچکی به نام پورت را در زیر پوست معده قرار می دهند.
یک لوله نازک از باند به بند کشیده می شود. مایع به داخل پورت تزریق می شود و به داخل باند جریان می یابد و فشار بیشتری به قسمت فوقانی شکم وارد می کند. اگر بند سفت است، می توانید با تخلیه مایع از درگاه، باند را نیز شل کنید. این عمل مقدارغذایی که می توانید در یک زمان بخورید را کاهش می دهد.
بای پس معده
این عمل یکی دیگر از انواع رایج جراحی چاقی است. این جراحی Roux-en-Y نیز نامیده می شود. این جراحی همچنین مقدار غذایی که می توانید در یک زمان بخورید را کاهش می دهد.
همچنین تعداد کالری و مواد مغذی قابل جذب از غذا را کاهش می دهد. در این جراحی، دکتر سلیمی بخشی از معده را برای ایجاد یک کیسه کوچک برمی دارد. سپس کیسه به قسمتی از روده کوچک متصل می شود.
این کیسه کوچک غذای کمتری مصرف می کند و باعث می شود که سریعتر احساس سیری کنید. غذا بقیه قسمت های معده و قسمت فوقانی روده کوچک را دور می زند و در نتیجه کالری و مواد مغذی کمتری جذب می کند.
جراحی اسلیو معده
این عملی است که 85 درصد از معده را خارج می کند. این جراحی، معده را به یک لوله نازک که شبیه آستین است، تبدیل می کند. شما غذای بسیار کمتری را در معده جدید خود قرار می دهید و سریعتر احساس سیری می کنید. همچنین معده شما کمتر از 1 هورمون گرسنگی تولید می کند.
شما می توانید با توجه به شرایط مخصوص خود و با تشخیص دکتر سلیمی ، یکی از این عمل هارا انتخاب نمایید. دکتر سلیمی به عنوان یکی از متخصصان نامدار کشور و مهتبرترین متخصص انواع جراحی چاقی، در این زمینه می تواند برای انجام هر کدام از این عمل ها شما را یاری کند.
سخن آخر
به پایان مقاله چند کیلو اضافه وزن دارم رسیدیم. امیدواریم در پایان این مطلب توانسته باشید به پاسخ سوال های خود در رابطه با اضافه وزن دست پیدا کنید.
چنانچه در قسمت های قبلی گفتیم، می توانید در هر مرحله از پروسه بازیابی سلامتی خود، از دکتر سلیمی کمک بگیرید.