در این مقاله می خواهیم راجع به جراحی چاقی با بیمه تامین اجتماعی با شما صحبت کنیم. چون موضوع بیمه دغدغه ی افراد بسیاری می باشد.
همچنین در این مقاله به موضوعات مختلفی اشاره می کنیم که عبارت اند از:
- مقدمه
- هزینه جراحی چاقی با بیمه تامین اجتماعی در مراکز دولتی
- هزینه جراحی چاقی با بیمه تامین اجتماعی در مراکز خصوصی
- آیا بیمه تامین اجتماعی هزینه های جراحی چاقی را کاهش می دهد؟
- عوامل موثر بر هزینه جراحی چاقی
- جراحی چاقی چیست؟
- جراحی چاقی به چه منظور انجام می گیرد؟
مقدمه
این روزها افراد زیادی اقدام به انجام جراحی چاقی می کنند تا بتوانند از شر وزن اضافی خود خلاص شوند، اما موضوع مهمی که ذهن اکثر افراد را درگیر می کند جراحی چاقی با بیمه تامین اجتماعی و هزینه آن می باشد؛ چون این بیمه در کاهش برخی هزینه ها تاثیر می گذارد.
هزینه جراحی چاقی با بیمه تامین اجتماعی در مراکز دولتی
در جهان امروزی برای هر گونه بیماری راه های درمانی فراوانی وجود دارد، از جمله چاقی و اضافه وزن بیش از حد که به نوعی بیماری محسوب می شود و چنان چه بیماران از راه های دیگری مانند ورزش و کنترل تغذیه به نتیجه مطلوب نرسند، می توانند با انجام انواع جراحی های چاقی وزن اضافی خود را به سرعت کاهش بدهند. هر کدام از روش های انجام جراحی چاقی طبق شرایط بیمار انتخاب می شود تا بیشترین تاثیر ممکن را در طول درمان بگذارد.
این عمل جراحی به نسبت هزینه فراوانی دارد و برای اینکه تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بتوانید این جراحی را انجام بدهید باید مشمول شرایط آن ها باشید، وگرنه تمامی هزینه ها برای شما به صورت آزاد محاسبه می شود. برای همین یکی از دغدغه های اصلی بیماران همین موضوع می باشد.
همچنین بیمه تامین اجتماعی یکی از بیمه های پایه و معروف در کشور ما می باشد که افراد زیادی از آن استفاده می کنند؛ اما این بیمه فقط هزینه هایی که در مراکز دولتی برای درمان بیماران نیاز است را متقبل می شود. پس در قدم اول باید برای انجام جراحی چاقی با بیمه تامین اجتماعی یک مرکز دولتی را انتخاب کنید. چون مراکز خصوصی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی نیستند و هزینه های هنگفتی از شما طلب می کنند.
ادامه مطلب>>
به عنوان مثال هزینه تجهیزات مورد نیاز برای جراحی و هزینه بیمارستان و دیگر هزینه ها که بخش اعظمی را شامل می شوند کاملا بر عهده خودتان خواهد بود. به طور کلی نمی توان رقم مشخصی برای بیان هزینه این جراحی تعیین کرد، چون شرایط بیماران با یکدیگر تفاوت زیادی دارد، در نتیجه هزینه عمل نیز برای افراد متفاوت خواهد بود. همچنین اگر از شرایط لازم برای دریافت تاییدیه ازجانب شرکت تامین اجتماعی برخوردار نباشید پس نمی توانید از این بیمه استفاده کنید؛
زیرا بیمه فقط هزینه های لازم برای درمان را پرداخت می کند و عمل های زیبایی را تحت پوشش خود قرار نمی دهد. چون در برخی مواقع عمل چاقی به عنوان عمل زیبایی انجام می شود. بنابراین باید قبل از گرفتن نوبت جراحی شرایط خود را بسنجید و از شرایط سازمان بیمه تامین اجتماعی نیز به طور دقیق اطلاعات لازم را کسب کنید تا بتوانید به راحتی هزینه های خود را کاهش دهید و عمل جراحی موفقیت آمیزی داشته باشید.
هزینه جراحی چاقی با بیمه تامین اجتماعی در مراکز خصوصی
همان طور که گفتیم بیمه تامین اجتماعی فقط در صورتی که ثابت کنید جراحی چاقی جهت درمان شما انجام می شود بخشی از هزینه ها را پرداخت می کند که ناچیز است و شامل هزینه های بستری می باشد که همانند بیمارستان های دولتی است. بنابراین همه هزینه های دیگر را باید خودتان طبق تعرفه آزاد بپردازید که قسمت زیادی از هزینه های عمل جراحی چاقی را شامل می شود.
به دریافت تاییدیه از طرف سازمان تامین اجتماعی می توانید به راحتی بخشی از هزینه های مراکز درمانی خصوصی را تامین نمایید و همان طور که در مطالب قبلی عنوان کردیم این تاییدیه فقط شامل بیمارانی می شود که شاخص توده بدنی بالای ۴۰ داشته باشند. فقط در این صورت است که بیمه تامین اجتماعی مقداری از هزینه ها را تقبل می کند تا فشار مالی کم تری به شما وارد شود. همچنین می توانید در هزینه جراحی خود صرفه جویی نمایید.
ادامه مطلب>>
مابقی هزینه ها که به صورت آزاد محاسبه می شود باید قبل از شروع عمل جراحی چاقی به بیمارستان پرداخت شود؛ زمانی که جراحی شما تمام شد و تسویه حساب را انجام دادید، می توانید از همان بیمارستان فاکتوری مبنی بر هزینه کلی جراحی خود دریافت کنید و با تحویل آن به شرکت تامین اجتماعی میزان قایل توجهی از هزینه های پرداخت شده خود را از این شرکت به سادگی دریافت کنید.
به طور کلی در بیمارستان های دولتی و خصوصی داشتن تاییدیه سازمان اجتماعی برای کاهش هزینه ها بسیار مهم می باشد. اما بهتر است بدانید که در بیمارستان های دولتی دستگاه های پیشرفته کم تری وجود دارد. در مقابل هزینه جراحی ارزان تر تمام می شود.
در حالی که در بیمارستان های خصوصی با کمی هزینه بیشتر می توانید از امکانات پیشرفته تری استفاده کنید. زیرا دستگاه های مراکز خصوصی بسیار ابراز و پیشرفته می باشد. در نهایت باتوجه به شرایط انتخاب با خودتان است.
آیا بیمه تامین اجتماعی هزینه های جراحی چاقی را کاهش می دهد؟
بهتر است بدانید که بیمه تامین اجتماعی همه هزینه های جراحی را به صورت تمام و کمال متقبل نمی شود. چون در سال های اخیر به دلیل همه گیری بیماری کرونا و به خطر افتادن سلامتی افراد انجام این جراحی ها کاهش پیدا کرد. امروزه منجر به طولانی شدن صف انتظار برای انجام جراحی چاقی در مراکز دولتی شده است. همچنین تجهیزات و وسایل بسیاری برای انجام این عمل جراحی لازم است که با افزایش و نوسان نرخ ارز هزینه واردات این وسایل نیز افزایش چشمگیری داشته است.
برای همین مراکز دولتی مانند سابق توانایی پرداخت همه هزینه ها را ندارند. پرداخت هزینه های جراحی چاقی با بیمه تامین اجتماعی با محدودیت های فراوانی روبه رو شده است. که شامل هزینه هایی می باشد که برای بستری کردن افراد مورد نیاز است. استفاده از این ویژگی نیز فقط در بیمارستان های دولتی امکان پذیر است.
البته در برخی از بیمارستان های خصوصی نیز می توان از بیمه تامین اجتماعی استفاده کرد. اما همانطور که گفته شد باید شرایط لازم برای گرفتن تاییدیه را داشته باشید و قبل از عمل آن را دریافت کنید. منظور از شرایط لازم جهت دریافت تاییدیه این می باشد که BMI یا همان شاخص توده بدنی شما باید بالای ۴۰ باشد تا بتوانید از خدمات رایگان بیمه استفاده کنید.
عوامل موثر بر هزینه جراحی چاقی
عوامل مختلفی وجود دارند که بر روی هزینه این نوع جراحی ها تاثیر مستقیم می گذارند که در زیر به همه آن ها اشاره می کنیم:
-
هزینه بیمارستان
در ابتدا بهتر است به نوع بیمارستان انتخابی شما اشاره کنیم. چون تا حدود زیادی بر روی قیمت جراحی تاثیر می گذارد. اگر بخواهید در یک بیمارستان خصوصی با امکانات ویژه تری جراحی شوید. پس باید هزینه های بیشتری نیز پرداخت کنید.
چون مراکز خصوصی معمولا قیمت های بیشتری برای پذیرش بیماران تعیین می کنند. در حالی که اگر پزشکی را انتخاب کنید که با بیمارستان های دولتی همکاری داشته باشد، هزینه های جراحی تا حد مناسبی کاهش پیدا می کند. همچنین گفتن این نکته الزامی است که بیمارستان های خصوصی به صورت مخصوص و سر وقت به شما رسیدگی می کنند و امکانات بهتری به شما ارائه می دهند، اما به طبع هزینه بیشتری نیز از شما طلب می نمایند.
-
تجهیزات جراحی چاقی
هر عمل جراحی تجهیزات مربوط به خود را احتیاج دارد که برخی از آن ها داخل کشور وجود دارند. اما قسمتی از این تجهیزات نیز باید وارد کشور شوند که در این صورت هزینه تجهیزات به دلیل اختلاف قیمت ارز و نوسان آن بالاتر می رود و تاثیر مستقیمی بر روی هزینه های عمل می گذارد.
همچنین تمام ابزارها و وسایلی که برای جراحی چاقی استفاده می شوند. باید بروز و پیشرفته انتخاب شوند تا نتیجه جراحی برای بیماران خوشایند باشد و سلامتی آن ها را تحت تاثیر خود قرار ندهد.
-
ابزار و وسایل یکبار مصرف
معمولا در عمل های جراحی پزشکان سعی می کنند تا جای ممکن از ابزار یک بار مصرف استفاده نمایند. پس از اتمام جراحی آن ها را دور می ریزند و برای هر بیمار این روند تکرار می شود. بنابراین ابزارها یکی از عوامل اساسی که بر روی هزینه عمل چاقی تاثیرگذار می باشد به حساب می آیند.
پزشکان از این وسایل به هیچ وجه نمی توانند بیشتر از یک بار استفاده کنند. زیرا راه مناسبی برای استریل کردن آن ها وجود ندارد. پس نمی توانیم از آن ها انتظار کارآیی بیشتری داشته باشیم. به همین خاطر پزشکان متخصص برای هر مریض به صورت جداگانه این وسایل را تهیه کرده و مورد استفاده قرار می دهند.
-
دستمزد جراح
یکی دیگر از عوامل مهم که بر روی هزینه عمل چاقی تاثیر فراوانی می گذارد دستمزد پزشک است. هر چقدر که پزشک انتخابی شما معروف تر باشد. از مهارت بیشتری برخوردار باشد قطعا دستمزد بالاتری نیز از بیماران خود طلب می کند. چون هیچ پزشکی به راحتی معروف نمی شود و قطعا سال ها برای به دست آوردن جایگاه و مقام خود زحمت کشیده است و اکنون طلب کردن ارقام بالاتر حق اوست.
از طرفی می توانید با خیالی راحت از نتیجه جراحی به اتاق عمل بروید. اما از آنجایی که عمل های چاقی حساسیت زیادی دارند. هرگونه اشتباهی قابل جبران نیست پس توصیه می شود تا پزشکان حاذق و با تجربه را در این زمینه انتخاب کنید. همچنین برای انجام جراحی چاقی با بیمه تامین اجتماعی بهتر است به پزشکان باتجربه ای که با مراکز دولتی قرارداد دارند مراجعه کنید.
جراحی چاقی چیست؟
افرادی که دارای اضافه وزن بیش از حد هستند چاق نامیده می شوند و به نوعی بیمار به حساب می آیند. چون با روش های طبیعی مانند رژیم های سخت غذایی و تمرینات ورزشی نمی توانند از شر چربی های اضافی خود خلاص شوند و دچار استپ وزنی می شوند. در نتیجه از حضور در اجتماع امتناع می ورزند. به مرور زمان گوشه نشینی را انتخاب می کنند. چون نمی توانند وزن خود را کنترل کنند. پس دوباره پرخوری را شروع می کنند و همچنان در بدن آن ها افزایش وزن اتفاق می افتد.
در این صورت افسردگی بر آن ها غلبه کرده و امید به ادامه زندگی را از دست می دهند. از سویی دیگر اضافه وزن بیش از حد به استخوان و غضروف های آن ها فشار وارد می نماید. ممکن هست شکستگی در آن ها مشاهده شود. چون استخوان ها هم تا یک حدی می توانند وزن بدن را تحمل کنند. پس در اینجا توصیه می شود تا هر چه سریع تر از انواع جراحی چاقی با بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند و سلامتی کامل خود را به دست بیاورند.
ادامه مطلب>>
با انجام جراحی چاقی تغییرات جزئی در سیستم گوارشی بیماران انجام می گیرد که سبب لاغری و کم کردن وزن اضافی بدن می شود. در عمل های چاقی با برش معده و یا کوچک کردن آن اشتهای بیماران بسیار پایین می آید. حجم معده برای دریافت کالری محدود می شود. از طرفی اقدامات مختلفی در دستگاه گوارش توسط پزشکان انجام می شود تا جذب مواد غذایی و دریافت کالری کاهش پیدا کند.
همانطور که در بالا گفتیم جراحی چاقی مخصوص افرادی هست که نمی توانند مانند افراد عادی با رژیم و ورزش خود را لاغر کنند. چون کاهش وزن با تاخیر زیادی اتفاق می افتد و بیمار از ادامه آن ها نا امید می شود. احتمال دارد که به بیماری های مربوط به چاقی دچار شود. بنابراین بهترین اقدام برای او انجام جراحی چاقی می باشد.
پیشنهاد می کنیم مقاله جدیدترین جراحی چاقی نیز مطالعه نمایید.
جراحی چاقی به چه منظور انجام می گیرد؟
جراحی چاقی یک انتخاب درست برای افراد چاق می باشد. چون پس از انجام جراحی کاهش وزن با شتاب بالایی صورت می گیرد و بیماران در مدت زمانی کوتاه می توانند به وزن ایده آل خود برسند. بدون آن که سختی و مشقتی را تحمل کنند. زیرا بخش زیادی از اشتهای خود را در اثر جراحی از دست می دهند و دیگر تمایلی به پرخوری نخواهند داشت. جراحی چاقی به منظور بهیود سلامت جسمی و روحی افراد انجام می گیرد.
نیز از بیماری های گوناگونی پیشگیری می کند که عبارت اند از:
- بیماری های قلبی
- فشار خون بالا
- ریفلاکس معده
- سکته مغزی
- آپنه خواب شدید
- دیابت نوع دو